Qualified master
Fra venstre. Bent Nygaard (DFF), dommer Kevin Wilson (UK), Martin Grahame-Dunn - min mentor (UK), Søren Friis, doimmer Michael Ayers (USA) og dommer Paul RG Haley

Fotograf Søren Friis leverer billeder i høj international standard. Dette er netop blevet bekræftet ved tildelingen af den internationale anerkendelse ”Qualified Master” tilbage i 2010.

”Denne anerkendelse er jeg naturligvis meget glad for”, fortæller fotografen. ”Jeg har ved tidligere lejligheder fået medaljer og diplomer for mig arbejde, hvilket også har betydet meget. Men denne titel er opnået på nogle andre vilkår. Det har været en regulær efteruddannelse på meget højt niveau, og har omfattet flere kurser af flere dages varighed, samt løsning af bundne opgaver på et højt teknisk niveau. Derfor er jeg faktisk temmelig stolt over titlen, som jeg sideløbende med mit daglige arbejde i atelieret, har arbejdet koncentreret på at opnå gennem det sidste halve års tid”, siger en glad fotograf fra Aars.

Master kvalificeringssystemet er indført i Danmark af den fotografiske landsorganisation Dansk Fotografisk Forening.

”Vores forening har erkendt, at det professionelle fotografi befinder sig i en rivende udvikling. Det skaber et behov for en struktureret og egentlig efteruddannelse. Derfor var det en rigtig god mulighed for at dygtiggøre mig og samtidig udfordre mig selv ved at tilmelde mig denne uddannelse. Det har været meget udfordrende og spændende at gennemgår kurserne og løse de forskellige opgaver. Det har tilført mit arbejdet nye mulighed og dimensioner, som jeg allerede nu anvender i mit daglige arbejde. Sparringen og samarbejdet med såvel undervisere som kollegaer har været uvurderlig i denne udvikling” fortæller fotografen Søren Friis.

For at opnå titlen som Qualified Master, er der nogle klare retningslinjer. Disse er i kvalifikationssystemet beskrevet således:

Qualified master photo-dk:

Fotografer har bevist deres dybtgående tekniske såvel som kreative fortolkning af portræt-, bryllups, mode-, reklamefotografering eller andet gennem præsentation af 20 billeder, som alle viser fuldstændig teknisk kontrol over mediet svarende til det valgte emne og den ønskede virkning. Billederne skal have en ensartet høj standard, virke enkeltvis såvel som værende en samlet enhed. Billederne skal udtrykke en bevidst valgt personlig stil.

Med et stærkt besat internationalt dommerpanel bestående af Michael Ayers (USA), Kevin Wilson (UK) samt Paul Hayley (UK) under ledelse af Martin Grahame-Dunn (UK) som overdomme, blev fotograf Søren Friis’ billeder bedømt i København sammen med cirka 15 andre danske fotografers arbejde.

Overdommer Martin Grahame-Dunn fortæller:

”For anden gang har jeg haft det privilegium, ikke kun at undervise på inspiration CAMP 2010 sammen med mine ærede internationalt respekterede kollegaer Kevin Wilson og Paul Haley fra Storbritannien og Michael Ayes fra USA. Til den maraton kvalificeringsbedømmelse, som varede godt 12 timer, var vi så privilegerede at opleve fantastiske fotografier på alle tre kvalificeringsniveauer og en nærmest perfekt beståelsesprocent, som bevidner det hårde arbejde og store engagement hos alle kandidater såvel som den uddannelsesmæssige indsats fra organisationens side.

Det er dommernes opfattelse, at de opnåede standarder lever op til eller overgår tilsvarende standarder i lignende kvalificeringssystemer, og at alle kandidaterne har gjort sig fortjent til vores respekt og beundring”

Glæden var derfor naturligvis stor, da fotograf Søren Friis blev hædret med titlen Qualified Master og modtog anerkendelse for sit arbejde.

Jørgen Brandt, der er formand for kvalificeringsudvalget udtaler følgende:

”Nogle mener måske, at det professionelle fotografi er døende på grund af digitalkameraets udvikling. Men så har de ikke set og oplevet, hvad inspirerede og engagerede fotografier kan præstere på billedfronten. Det vigtigste ved en fotograf er ikke valget af kamera. Det vigtigste må være fotogravens evne til at skabe specielle og ekstraordinære billeder. Billeder der med deres eksistens er med til at forbedre og måske endda ændre hverdagen. Kvalificeringen handler om at udvikle den enkelte i samspil med de andre – og derigennem om at udvikle og løfte fotografiet som helhed”.

Billederne

Billederne kan frit benyttes i forbindelse med omtale af fotografen Søren Friis og kvalificeringen, men kan ikke uden forudgående aftale benyttes i andre sammenhænge. Ved billedernes offentliggørelse skal der altid stå: Foto Fotograf Søren Friis.

 

Vi benytter Cookies
Vi og vores samarbejdspartnere benytter teknologier, herunder cookies, til at indsamle oplysninger om dig til forskellige formål, herunder: funktionalitet, statistik og marketing.

Ved at trykke "Accepter" giver du samtykke til alle disse formål.

OBS: Din accept vil blive gemt i de næste 365 dage.